NIEUWS

De zaken gaan door

28-1-2014

In de media zijn verschillende berichten te lezen over een mogelijke nieuwe bestemming van de Hoorneboeg. Wij zijn op de hoogte van deze plannen. Er is echter geen enkel probleem voor ons om onze service te blijven verlenen aangezien we een goed huurcontract hebben. Kom dus gerust genieten van de rust en ruimte op ons landgoed want het is hier altijd mooi en rustgevend.

 

Werkweek – De 35 keer!

28-03-2012


Al vele jaren komen vrijwilligers op de Hoorneboeg een week lang onderhoud plegen op het landgoed. Zij werken dan aan wegen, paden, gebouwen en bos. Dat dit door vrijwilligers gebeurt is pure noodzaak uit kostenoogpunt. Maar voor vrijwilligers is het de goedkoopste vakantieweek van het jaar! Maar belangrijker nog, deze groep heeft een ongelooflijk gezellige week met elkaar. Buiten de lichamelijke inspanning zijn ook sociale aspecten belangrijk. Heeft u wel eens takken gesnoeid in het bos, deze in een takkensnipperaar geduwd, terwijl je filosofeert over zin en onzin des levens? Echt dat is een enorme ervaring!
Meestal zijn wij met ongeveer dertig mensen, maar meer mensen zijn welkom.
Dus als u zin heeft om (een deel van) uw vakantie anders in te vullen, dan bent u welkom op de Hoorneboeg.
 
De werkweek loopt van 23 juli 11.00 uur tot 28 juli 17.00 uur
Kosten: 7 € per dag of 39 € voor de gehele week (u kunt dus korter dan één week blijven) en
dat is inclusief kost en inwoning!
Opgave en nadere informatie bij Anton Bussemaker tel.: 0251-311265 of per
email: a.bussemaker@kpnplanet.nl

Muziekkampen op Hilversumse hei

HILVERSUM - Een groep conservatoriumstudenten verzorgt deze zomer, in samenwerking met YMCA Vakanties, muziekkampen voor kinderen en jongeren op de Hoorneboegse Hei in Hilversum.

Het gaat om studenten van het Utrechts Conservatorium, onderdeel van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Cello-studente Rinske Bosma is een van de organisatoren/begeleiders. ,,Het allerbelangrijkste is dat de deelnemers lekker samen muziek gaan maken. Lol en plezier rondom muziek, dat is het uitgangspunt", licht zij toe. ,,We gaan aan de slag met verschillende instrumenten en met zo veel mogelijk muziekstijlen. Dat doen we door lessen en workshops te geven, toegespitst op de leeftijd van de deelnemers. Elke dag heeft een ander thema, zoals hiphop. De hele dag en ook bijvoorbeeld de maaltijden staan dan in het teken van die stijl." Gewerkt wordt met drie leeftijdsgroepen: van 10 tot en met 12, 13 tot en met 15 en 16 tot en met 18 jaar. Die groepen zijn tegelijk op het landgoed van Conferentiecentrum De Hoorneboeg. Gepland staan twee kampweken, een in juli en een in augustus. De muzieklessen en -workshops vinden in het conferentiehotel plaats of bij mooi weer buiten. De deelnemers slapen in hun eigen tent of (tegen een meerprijs) in het conferentiehotel.

 

Tipi's in het bos

12-12-2011

Conferentiecentrum Hoorneboeg is gelegen in een prachtig stukje natuur en daar maken wij graag gebruik van. Met de huur van een tipi kunt ook u hier gebruik van maken. voor de mogelijkheden neemt u het best contact met ons op, voor inspiratie kunt u op deze link klikken.

Om deze tenten veilig en goed te plaatsen werken wij samen met http://www.thefirewithin.nl

tipi en Centrum Hoorneboeg